Financing

Kedvezményezett neve: Amigo Enterprises Kft.

Projekt címe: Az „Ultimate Budapest” turisztikai app és értékesítési háttérrendszer fejlesztése

Teljes költségvetés: 22 046 000 Ft

Támogatás összege: 13 227 600 Ft

Támogatás intenzitása: 60 %

Pályázati azonosítószám: 2020-1.1.1-KKV-START-2020-00283

Projekt kezdete és tervezett befejezési dátuma: 2021.05.01.-2023.04.30.

Az elmúlt évek során egyre több turista érkezik Budapestre a világ minden sarkából, és ennek megfelelően is folyamatosan növekszik a turistáknak kínált programok száma és változatossága. Ezeket különböző útvonalakon lehet értékesíteni a turisták felé, és mindegyik számos nehézséggel, hátránnyal és limitációval jár.

Cégünk egy egész évtizede különböző jellegű programok szálláshelyen történő értékesítéssel foglalkozik. Ezért már 2013-ban ki is építettünk egy rendszert, amivel számos programra lehet foglalni a jegyet egyetlen papír voucher kitöltésével, és rendelésre is lehet újratölteni a brossúrákat, hogy ne menjen kukába se a brosúra, se a terjesztő ideje. A pandémia előtt még rengeteg hiányosság volt a piacban, ezért egy új értékesítési rendszert kezdtünk kiépíteni, ami különböző kihívásokra talál megoldást. Nem csak a szórakoztató jellegű programokat, hanem a város minden legjobb programját tudjuk értékesíteni egy helyen, online és offline vonalakon egyaránt, egy új brand építésével: Ultimate Budapest.

A projekt során a háttérrendszer fejlesztés, a honlap és a kapcsolódó app is elkészült. Az appot és honlapot összekötöttük a háttérrendszerrel, illetve a partnertesztek is lezajlottak, amelyektől érkező visszajelzéseket implementáltuk a programokba. Mindezek alapján létrejött a végleges, széles körben való kibocsátásra alkalmas app és honlap.

A háttérrendszer kapcsolatot tart a honlappal, a partnerekkel, a foglalások és a programok ezen keresztül történnek. A háttérrendszer minden hozzácsatolt felület ugyanabból az adatbázisból ér el minden infót és adatot (beleértve képek is) a különböző programról. Egy részletes rendszerrel a központi háttérrendszer kiküldi minden oldal/képernyő töltésnél az aktuális adatokat, így ha bármi változik a programnál, egy helyen kell csak átírni és mindenhol frissül az infó. A foglalások esetén a háttérrendszerünk generál egy QR kódot minden online és viszonteladónál történő vásárlásra, amit emailen kiküld a vendégnek. Minden programszolgáltató partnernek biztosítunk egy belépőt a jegykezelő appunkhoz, amivel le tudja olvasni az e-ticketet. A leolvasó is ezen rendszerrel fog kommunikálni. A háttérrendszer képes lesz a e-ticketek kezelések és azok nyilvántartására és figyelésére.

A kapcsolódó app is elkészül, az alkalmazás kifejlesztéséhez külső szolgáltatót vettünk igénybe, aki az általunk lefejlesztett háttérrendszert összekötötte a mobil applikációval. Ez szervesen kapcsolódik a háttérrendszerre, valamint képes fizetéseket is kezelni. Továbbá applikáció magában sok értékes infóval szolgálja ki a felhasználót: Városi információ: tippek, trükkök, insider info; Geotracking alapján megjelenített ajánlások és rövid történelmi bemutatások a város legfontosabb látnivalóiról; szintén Geotracking és belépéskor megadott preferenciák alapján megjelenített ajánlások éttermekről, bárokról, szórakozóhelyekről. Az appon belül le is foglalhatja a jegyét, amit szintén az appban tárolhatja, illetve az abban szereplő térkép segítségével még könnyebben is odatalál a programhoz. Ezentúl van még lehetőssége tovább ajánlani az alkalmazást ismerősöknek a megadott promó kódjával.

A projekt során meglévő partnereinket és új partnereket kerestünk fel, akik a szolgáltatást a béta időszakban fogják tesztelni. A partnerek feladata, hogy a rendszer valamennyi funkcióját használják és teszteljék. Ide értve a foglalásokat, a programok elérhetőségére felhívni a figyelmet, a kapcsolódó nyomon követő funkciókat, tehát az ő saját generált (affiliate) linkből készült QR kód tesztelése is. A foglalásokat követően az e-ticket rendszer és leolvasók tesztelése is feladataik közé tartoznak. A használat során folyamatos visszajelzéseket adtak a programról és rendszerről, amely információkat felhasználtuk a javítások és szükséges kiegészítések elvégzésére. Összességében a projekt végére létrejött a végleges, széles körben való kibocsátásra alkalmas app és honlap.